Home :: KUĆNI RED
 
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
KUĆNI RED PDF Štampa El. pošta
Napisao Dubicsanac Attila   
četvrtak, 25 februar 2016 13:00

Kni red

 

Ovim pravilima se određuje način ponašanja, prava i obaveze članova JK “Palić” u Klubu, na organizovanim takmičenjima kao i način korišćenja i održavanja imovine kluba. Svaki član kluba biće obavešten o ovom Pravilniku koji proističe iz statutarnih odredbi te će svi biti u obavezi da se pridržavaju svih njegovih odredbi.

 

Član 1

Od članova se očekuje da doprinesu radu Klubu što više i kako god mogu. Svi članovi su obavezni da plaćaju članarinu i ostale nadoknade definisane Statutom i Pravilnicima kluba do 30. marta tekuće godine. Članovi su u obavezi da dolaze na organizovane akcije, takmičenja i treninge, kao i da učestvuju na takmičenjima kao takmičari, obezbeđenje ili pomoćno osoblje, ako su određeni od strane Stručnog odbora (sportskog direktora kluba).

 

Član 2

Članovi JK “Palić ne mogu zastupati boje drugog kluba, niti aktivno učestvovati u stručnom ili organizacionom radu drugog kluba, bez pismene saglasnosti Upravnog odbora matičnog kluba.

 

Član 3

Pravo korišćenja klupske imovine pripada članovima kluba na način i po rasporedu koji utvrđuje uprava kluba, u skladu sa raspoloživim mogućnostima.

Uprava kluba određuje namenu prostorija, uslove za privezivanje plovila i ostavljanje istih na suvom kao i ostala pitanja vezana za imovinu Kluba.

Pravo na korišćenje i vreme korišćenja sportskih jedrilica i opreme imaju članovi kluba po rasporedu koji utvrđuju sportski direktor i Stručni odbor.

 

Član 4

Svi članovi su dužni da se u klubu pristojno ponašaju, da održavaju red, čistoću i disciplinu i da se savesno ophode prema imovini kluba a u slučaju oštećenja isto se mora otkloniti o sopstvenom trošku.

Član 5

Korišćenje vode, struje i telefona je besplatno za redovne potrebe i ne može se koristiti za svrhe koje nisu definisane potrebama kluba.

Upotreba klupskih prostorija za redovne aktivnosti je za sve članove besplatna, a za vanredno korišćenje se plaća nadoknada određena klupskim pravilnikom.


Član 6

Na Klubu je zabranjeno:- ometanje drugih članova u boravku na klubu i korišćenju imovine kluba;

- korišćenje imovine kluba van njene namene;

- zagađivanje okoline i bacanje otpadaka van određenih mesta;

- popravka čamaca bez dogovora sa domaćinom ili van mesta koje je za to određeno;

- privezivanje na pontone bez odobrenja uprave, domaćina kluba ili mimo utvrđenog rasporeda;

- pušenje u zatvorenom prostoru;

- upotreba alkoholnih pića takmičarima za vreme treninga i takmičenja.

- isticanje stranačkih obeležja i delovanja


Član7

Svi članovi su dužni da se angažuju u ostvarivanju osnovne delatnosti kluba, razvoju jedriličarstva i organizovanju takmičenja.

Član8

Članovi kluba, zaduženi klupskom imovinom (jedrilice, alat, prikolice i sl.) dužni su da se o njima staraju kao dobri domaćini i odgovaraju za štetu nastalu namerno ili iz krajnje nepažnje.

 

Član9

Svi članovi kluba koji su u sastavu ekipe JK “Palić” na sportskom takmičenju u obavezi su da se sportski ponašaju, da poštuju dnevni red koji je istakao organizator takmičenja i da se pridržavaju pravila koja regulišu trener ekipe ili vođa puta odren od strane uprave kluba.

 

Član10

Zabranjen je pristup i boravak u prostorijama kluba svim članovima i gostima pod dejstvom alkohola.

 

Član11

Dnevni red na klubu i Pravila ponašanja na svim organizovanim putovanjima donosi Izvršni odbor a o primeni istih se stara domaćin kluba a na putovanjima va puta ili trener.

 

Član12

Član kluba može da dovodi goste na klub. Za ponašanje gostiju i moguće štete odgovara njihov domaćin, koji mora da bude sa njima svo vreme. Isti gost može da dođe na klub nekoliko puta, posle čega može da dolazi samo pod uslovom da postane član kluba.

 

Član13

Svaki novi član kluba će biti upoznat sa Statutom kluba i ovim Pravilnikom te se mora obavezati na postovanje istog.

Nepridržavanje ovih pravila je disciplinski prekršaj koji rešava Disciplinska komisija. Na njenu odluku prekršilac ima prava žalbe Upravnom odboru kluba. Odluka Upravnog odbora je konačna.

 

Član14

Pravilnik stupa na snagu po usvajanju od strane Upravnog odbora kluba, a o njegovom sprovenju se stara

Izvršni odbor kluba.

Predsednik Upravnog odbora

Gergić Karolj

Na Paliću, 20. februara 2016. godine

 

Poslednje ažurirano četvrtak, 25 februar 2016 13:03
 

KAMERA LIVE

Joomla Templates by Joomlashack